GEGURITANKU

Praktek bikin geguritan bahasa jawa😀

PAYUNG

Payung..

Rupamu gering dawa lan bisa megar

Musim udan awakmu pada berkibar

Ngadangi udan kanti rasa sabar

 

Payung..

Megar mingkup ora pernah kesel

Tanganmu mesti di cekel

Lan ora pernah gawe mangkel

 

Klambimu sewu werna

Tanganmu saka wesi utawa tembaga

Ngadeg gagah akeh guna

Larang murah langka sing mbedakna

 

Ana angin gede awakmu bisa kabur

Kadang tanganmu karaten merga umur

Wujudmu ora seempuk kasur

Namging mesti dijunjung duwur

 

Matur Nuwun😀

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s