GEGURITANKU

Praktek bikin geguritan bahasa jawa πŸ˜€

PAYUNG

Payung..

Rupamu gering dawa lan bisa megar

Musim udan awakmu pada berkibar

Ngadangi udan kanti rasa sabar

Β 

Payung..

Megar mingkup ora pernah kesel

Tanganmu mesti di cekel

Lan ora pernah gawe mangkel

Β 

Klambimu sewu werna

Tanganmu saka wesi utawa tembaga

Ngadeg gagah akeh guna

Larang murah langka sing mbedakna

Β 

Ana angin gede awakmu bisa kabur

Kadang tanganmu karaten merga umur

Wujudmu ora seempuk kasur

Namging mesti dijunjung duwur

Β 

Matur Nuwun πŸ˜€

Iklan

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s